Utgiven av Bonnier Carlsen 1999.

Nils Holgerssons underbara resa

Nils Holgersson behöver knappast någon närmare presentation. Den lille skånepojken har under årens lopp vunnit en plats i otaliga läsares hjärtan, pojken som bleb förbandlad till Tummetott och upplevde fantastiska äventyr på sin resa med vildgässen. Nu kan nya generatooner lära sig älska pojken tack vare Lars Klintings kärleksfulla bilder, lika mättade av ljus, luft och rörelse som Selma Lagerlöfs saga.

Du kan beställa boken direkt från Adlibris eller Bokus.

Texten är en förkortad version, som i kombination med Lars Klintings illustrationer gör den mycket lämplig även för barn i alla åldrar. Denna utgåva har blivit mycket populär och har givits ut i ett stort antal länder förutom Sverige.


Utgiven av Rabén & Sjögren 2001.

Jul i stallet

Astrid Lindgrens ”julevangelium” har blivit något av en klassiker som vid det här laget lästs av generationer barn. Denna stämningsfulla berättelse om barnet som föds i stallet den allra första julnatten kom ut första gången 1961. Nu är den mästerligt nyillustrerad av Lars Klinting som skapat en svit vidunderligt vackra bilder.

Du kan beställa boken direkt från Adlibris eller Bokus.


Kiplings ”Just-så”-historier

Fyra av Kiplings klassiska ”Just-så”-historier som bilderböcker, med nya och roliga färgbilder och en underfundig översättning av Britt G. Hallqvist.

Hur Armadillerna kom till: En sköldpadda och en igelkott slår sina kloka huvuden ihop och förvandlar sig till armadiller för att lura den dumma leopardungen som vill äta upp dem.

Hur valen fick sitt trånga svalg: En fiffig sjöman, som slukats av en val, lyckas ta sig ut och stänger valens svalg så ordentligt efter sig att den aldrig kan svälja sjömän mer.

Hur leoparden fick sina fläckar: För att de andra djuren inte ska se honom så tydligt när han jagar i den skuggiga, fläckinga, strimmiga skogen måste leoparden själv skaffa sig fläckar.

Hur elefanten fick sin snabel: När den lilla, nyfikna elefanten gick till floden för at ta reda på vad krokodiler äter till middag, så fick han inget svar – men han fick en lång nos istället.

Utgivna av Raben & SjögrenFinns inte längre tillgängliga från förlaget.