I kronologisk ordning. Inga av dessa böcker finns längre tillgängliga från förlagen.

Utgivna av B. Wahlströms Bokförlag 1976-77.

Drakobert-serien – Rosemary Weir

Drakobert är den snälla draken som är ledsen över att alla är rädda för honom. Även om man är jättestor och kan spruta eld så behöver man ju någon att leka med.

Detta var ett av Lars Klintings första uppdrag som illustratör av barnböcker, med omslag i färg och illustrationer i svartvitt (tusch). Böckerna gavs ut i B. Wahlströms välkända barnboksserie och omfattade fem böcker.


Prilliga morfar – Peter Härtling

När morfar flyttar in hos Laura och Jakob blir ingenting sig likt mer. Morfar kallas Gammel-John och han gör som han vill. Det har han alltid gjort. Han räcker ut tungan ibland och är faktiskt ganska barnslig. Han är faktiskt en rätt så ovanlig person. Det är i alla fall ovanligt svårt att låta bli att tycka om honom.

Omslag i färg och illustrationer i svartvitt (blyerts).

Utgiven av Raben & Sjögren 1983.

Utgiven av ICA Bokförlag 1984.

Pohlmans väderlek – John Pohlman

Varför är himlen blå? Vad är ett stackmoln? Hur bildas ett åskmoln? Svaren finner du i den här boken som TV:s populäre meterolog John Pohlman på ett lättfattligt och engagerande sätt skrivit om vårt väder och klimat.

Detta var ett illustrationsuppdrag som passade Lars Klinting perfekt, med massor av möjligheter att förklara saker med bilder för barn på ett lättfattligt sätt.


Trollsmör och trattkantarell – Görel Kristina Näslund

En kantarell har du säkert sett! Men hur ser en trattkantarell ut? Och vad är trollsmör egentligen? De frågorna och många fler får du svar på i den här lättlästa och underhållande svampboken för hela familjen.

Boken innehåller både riktiga foton på svampar och Lars Klintings fina illustrationer i blyerts och tusch, där svamparna visas genomskärning och i detalj, blandat med bilder på hur man exempelvis torkar svamp och hur svampen växer.

Utgiven av Rabén & Sjögren 1984.

Utgiven av Awe/Gebers 1985.

Håll stövlarna leriga – Ulf Svedberg

Under ett helt år skriver Staffan, tio år, en naturdagbok, med hjälp från sin kompis Lasse som är fältbiolog Han hittar massor han inte trodde fanns och han upptäcker att natur – det är roligt det! Boken är fylld av fakta (ibland märkliga och sällsamma) och tips för alla som är nyfikna och gillar att hålla stövlarna leriga.

Boken är fylld med Lars Klintings karakteristiska teckningar av djur och natur, i både svartvitt och färg.


Viktor och fartdåren – Pierre Frühling

Viktor är en röd gammal bil som bor på landet hos en snäll bonde som heter Frans. Han kör alltid lugnt och är alltid glad och pratar med Viktor. Men en dag måste Viktor säljas och den nya ägaren blir som förbytt när han sitter bakom ratten på Viktor. Han blir en riktig fartdåre. Men Viktor hittar på många knep för att sätta stopp för den vilda framfarten.

Utgiven av Opal. 1986

Utgiven av Bonniers Juniorförlag 1986.

Nybörjarens kokbok – Britt Sandquist-Bolin

Nybörjarens kokbok är en modern handbok för köket. Maten är lätttlagad av råvaror som inhandlas i närmaste livsmedelsbutik. Boken är överskådlig och enkel att följa, med stor stil och ny rad för varje handgrepp. En inspirerande kokbok med vackra illustrationer.

Lars Klinting var väldigt intresserad av matlagning, vilket syns tydligt när man tittar på de lekfulla bilderna han skapade för denna bok.


Sexbente Simon – Ulf Svedberg

Sexbente Simon är en liten skalbagge, närmare bestämt en jordlöpare. De flesta jordlöpare håller sig inne när det är dag och är ute på natten. Men en morgon fick Simon lust att se sig om i världen. Han längtade nämligen efter lite sällskap och tänkte att kanske finns det en liten jordlöparflicka därute som vill bo hos mig…

Ytterligare ett samarbete med Ulf Svedberg, och i sann Klinting-anda så är omslagets insida fyllda med bilder på alla de djur och insekter som förekommer i boken.

Utgiven av Bonnier Carlsen 1987.

Utgiven av Bonnier Carlsen 1988.

Anton i trädgårdslandet – Görel Kristina Näslund

Nog är det konstigt att det kan växa upp goda grönsaker från små, ynka frön? Det är inget mindre än ett mirakel! Så tycker Anton, som av sin vän Trisse, som är trädgårdsmästare, får lära sig hur det går till att odla grönsaker. En lika stimulerande som lärorik bok för nybörjaren i trädgårdslandet.

Ett illustrationsuppdrag som passade Lars Klinting som handen i handsken. Åter fick han möjlighet att förklara och förtydliga med sin fina illustrationsteknik.